Wed09172014

Last update05:59:28 PM GMT

Crna magija ili vračanje

2010_04_04_crna_magijaZlokobna je praksa sa ciljem da usmjeri sotonsko zlo protiv neke osobe preko magijskih formula i obreda, koji su uvijek okultni, a u kojima se zaziva Sotona. Vračar traži od osobe, na koju želi usmjeriti zlo, nešto njezino (kosu, jedan dio intimnog rublja, fotografiju...), zatim svojoj žrtvi daje određena pravila striktnog postupanja (npr. pohoditi 7 crkava, zapaliti svijeću na određeni način, posipati prah, otići na groblje te stavljati ili donositi određene predmete s groba, nositi neke predmete kao 'zaštitu' na sebi ili ih stavljati na određena mjesta). Magijska astrologija daje 'zaštitu' hamajlija, talismana... koji donose 'sreću', međutim upotreba i nošenje takvih predmeta ima veliki negativni naboj koji jako šteti, ne samo njima, nego često i svim članovima obitelji u čijoj se kući nalaze takvi predmeti. Poznati su i magijski napici (npr. 'ljubavni napitak', koji može nametnuti strašan vez snagom sotonskih sila).
Makar se netko ovim praksama utjecao i naivno, iz neznanja i bez neke zlobe - on pada pod vlast i utjecaj sila Zla, od kojih ga može jedino svemoguća ruka Božja osloboditi. Zli je jači od čovjeka; ali Bog, Stvoritelj, jači je od Zloga, stvorenja.

Malo o Udbini

Krbavski KrižGradić Udbina je uništen od Partizana 1942. godine, a hrvatsko stanovništvo raseljeno (etničko čišćenje od strane jugokomunista). Prema popisu stanovništva iz 1910. godine Udbina je imala 1.475 stanovnika od čega 1.237 Hrvata i 231 Srbina. Nakon Drugog svjetskog rata podignuto je novo naselje s pretežno srpskim stanovništvom, iako je ostalo i nekoliko hrvatskih obitelji. Brojnim, prije rata većinskim Hrvatima, nije bio dopušten povratak nakon Drugog svjetskog rata.